Έθιμα Γάμου.. Στο δρόμο με τις Πυζάμες.. Η ημέρα της Μπουγάδας...





Έθιμο Γάμου.

Την Ελλάδα  μια μεγάλη πομπή από αυτοκίνητα συνοδεύει τη νύφη αλλά και τον γαμπρό στην Εκκλησία. Συνήθως το έθιμο απαιτεί και συνεχή εκνευριστικά (για τους υπόλοιπους) κορναρίσματα σε όλη τη διαδρομή.
Στην Κίνα κορνάρουν, αλλά κάνουν κάτι πιο περίεργο, όπως θα δείτε και στην κάτω φωτογραφία, σχηματίζουν το κύμα στους δρόμους με τα αυτοκίνητά τους.

Στο δρόμο με τις πιζάμες.
Στη Σαγκάη, την πόλη που θεωρείται η πιο σπάταλη της Κίνας, είναι πολύ κοινό να συναντά κανείς ανθρώπους που φορούν τα καλύτερα συνολάκια για τον ύπνο. Αυτή η συνήθεια φαίνεται ότι έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του ’30, όταν οι πιο πλούσιοι θεωρούσαν πως το να βγουν στο δρόμο με αυτή την ιδιωτική αμφίεση ήταν επίδειξη πλούτου, καθώς πολλοί δεν μπορούσαν να αγοράσουν πιζάμες. Από τότε είναι πολύ συχνό φαινόμενο να εμφανίζονται γυναίκες ηθοποιοί με μεταξωτές πιζάμες στις ασιατικές ταινίες.

Η ημέρα της Μπουγάδας. 
Στις αρχές της άνοιξης και σαν να πρόκειται για εθνική γιορτή, έρχεται και η Ημέρα της Μπουγάδας. Είναι ένα έθιμο που έρχεται από πολύ παλιά και συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρις τις μέρες μας ακόμα κι από τους νέους ανθρώπους. Την πρώτη ημέρα που ο ήλιος αρχίζει να ζεσταίνει, οι Κινέζοι δεν χάνουν χρόνο για αερίσουν τα υπάρχοντά τους. Οι προσόψεις των σπιτιών καλύπτονται από τα ρούχα που πλύθηκαν βιαστικά. Χρειάζεται αρκετή επινοητικότητα, για να καταφέρουν να απλώσουν όλα τα ρούχα. Όσα δεν χωρούν στα καλάμια από μπαμπού που βρίσκονται στα παράθυρα θα βολευτούν στο δρόμο. Οι Κινέζοι φτιάχνουν μόνοι τους παγκάκια, ενώ άλλοι ενώνουν με λεπτά σχοινιά τα κλαδιά των δέντρων και διάφορα σημεία της πρόσοψης του σπιτιού τους.


11traveller.blogspot.com Production

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου