Συμβουλές για fit διακοπές


Στις διακοπές απέχουμε από τη καθημερινότητά μας και επιδιώκουμε κυρίως να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας…
Όμως ένα πλάνο ελάχιστης μυϊκής ενδυνάμωσης θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το σώμα μας σε καλή φυσική κατάσταση και θα μας ξεκουράζει από την πολύ ξαπλώστρα της παραλίας. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον μια φορά τη μέρα άσκηση, το οποίο αν το συνδυάσουμε με προθέρμανση και μερικές διατατικές ασκήσεις και με ασκήσει κοιλιακών θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο εκγύμνασης.

 
Εξοπλισμός: Ανοιχτόχρωμα ελαφριά παπούτσια, καπέλο, αντηλιακό, ελαφριά – ανοιχτόχρωμα ρούχα, μουσική, πετσέτα στο ένα χέρι και μπουκάλι ειδικό για τρέξιμο. Επίσης μπορείτε να έχετε μαζί σας καρδιοσυχνόμετρο και GPS για να καταγράφετε τη διαδρομή και τα χιλιόμετρα που διανύσατε, τις θερμίδες που καταναλώσατε, τις υψομετρικές αλλαγές κ.ά.

Πλάνο 1
Πρωινό τρέξιμο σε δρόμο (προσοχή στη διαδρομή) ή στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου ή της περιοχής, επίσης σε πάρκο ή γήπεδο. Ενδεικτική ώρα 7:00-9:00 όταν ακόμη ο ήλιος δεν έχει εμφανιστεί για τα καλά η θερμοκρασία είναι φυσιολογική. Και μπορείτε να τελειώσετε την πρωινή προπόνησή σας με μια βουτιά στη θάλασσα.

Πλάνο 2
Αν βαριόσαστε το τρέξιμο, κανονίστε αγώνες beach volley, ποδόσφαιρο και τις γνωστές και λατρεμένες ρακέτες. Πριν τον «αγώνα» κάντε ένα χαλαρό τρέξιμο ή μια μικρή απόσταση κολύμπι, ενεργητικές διατάσεις και «ριχτείτε στη μάχη».

Πλάνο 3
Αν θέλετε ένα πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής, δοκιμάστε μετά το ζέσταμα που θα κάνετε και τις διατάσεις να κάνετε κανένα 20λεπτο διαλειμματική προπόνηση (είτε σε τρέξιμο είτε σε κολύμπι). Επίσης, θα μπορούσατε να κάνετε μερικές δυναμικές ασκήσεις, όπως καθίσματα, προβολές κάμψεις, βυθίσεις,jump squat. Ένα πρόγραμμα σαν αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία χρησιμοποιώντας τη νέα μόδα γυμναστικής TRX. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου