ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!

 944eb9e454b2a1c544d606adf4a9c59b_large_large
Οι ακόμη ταχύτερες συνδέσεις με την υπολοιπη Ευρώπη κάνουν αυτήν την πόλη ακόμη πιο ασυναγώνιστο ταξιδιωτικό προορισμό.Θα χρειαζόταν πολλές επισκέψεις για να γνωρίσετε κάθε μυστικό αυτής της έξοχης πόλης,της πιο πολυσύχναστης πρωτεύουσας της Ευρώπης.Η καλύτερη συμβουλή,λοιπόν,είναι να σχεδιάσετε από πριν την επίσκεψής σας και να μην προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τις δυνατότητες σας.Το Παρίσι επωφελείτε από το φτηνό κι αποτελεσματικό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών και τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα από το 2007,μιας και το κέντρο είναι μικρό.Όμως,τα καλύτερα αξιοθέατα απαιτούν τουλάχιστον μια μέρα.
Αναμφισβήτητα δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε μία από τις πιο εμβληματικές δομές στον κόσμο που χτίστηκε το 1889 στο Champ de Mars στο Παρίσι και για 41 ολόκληρα χρόνια κατείχε τον τίτλο της «ψηλότερης δομής στον κόσμο», μέχρι την ολοκλήρωση του κτιρίου Chrysler στη Νέα Υόρκη το 1930.Ο Πύργος του Άιφελ είναι το πιο αναγνωρισμένο μνημείο στον κόσμο και ένα από τα πλέον δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον πλανήτη, πολυφωτογραφημένος από επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους.Επίσης αξίζει να δείτε την Αψίδα του Θριάμβου, που κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και ο τεράστιος καθεδρικός ναός της Notre Dame, της Παναγίας των Παρισίων. Ένας περίπατος από την Place de la Concorde προς τα Ηλύσια Πεδία είναι επίσης κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε.Και βέβαια τα αξιοθέατα δεν τελειώνουν εδώ!Το
Père Lachaise είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο του Παρισιού, και ίσως αυτό που δέχεται τις περισσότερες επισκέψεις σε όλο τον κόσμο. Ένα τεράστιο και γαλήνιο πάρκο που φιλοξενεί τις τελευταίες κατοικίες όσων έχουν αποτελέσει κομμάτι της γαλλικής κουλτούρας τα τελευταία 200 χρόνια.
Διεύθυνση : Boulevard de Ménilmontant, 20th Arr.
Μετρό: Line 2 Philippe Auguste
Οι κήποι του Λουξεμβούργου δεν είναι παρά ένα μεγάλο δημόσιο πάρκο. Το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να νιώσετε την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα ενός πλούσιου κήπου των ανακτόρων.
Μετρό: RER B Luxembourg
Το Λόυβρο,συγκεκριμένα, είναι ένα μέρος για αργή και συχνή τέρψη των αισθήσεων.Μην τρομάξετε με το μέγεθος της ουράς,καθώς κινείτε πολύ γρήγορα.Μέσα από το μουσείο μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν τον χάρτη του μουσειόυ,καθώς δείχνει και τα πιο σημαντικά εκθέματα του κάθε ορόφου.
Επίσης ένα από τα σημαντικότερα είναι και το Musee d'Orsay,στο 7ο διαμέρισμα,με την ιμπρεσιονιστική συλλογή του.Το Musee du Quai Branly άνοιξε το 2006 και περιλαμβάνει δείγματα τέχνης διαφόρων λαών κι εθνογραφικών αντικειμένων.Μην χάσετε τον"ζωντανό τείχο" από τον αρχιτέκτονα Jean Nouvel.Όσο για το Musee Rodin,ίσως γίνει το αγαπημένο σας αξιοθέατο.Το μουσείο βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα,όπου μπορείτε να δείτε "Το φιλί" στο εσωτερικό και να συναντήσετε τον ''Σκεπτόμενο"στο εξωτερικό του.
Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι δωρεάν!Η Μονμάρτη είναι
μια από τις πιο αγαπημένες ιστορικές περιοχές με τη Βασιλική της Sacré Coeur στην κορυφή του λόφου, στο υψηλότερο σημείο του Παρισιού. Η Μονμάρτη είναι όμως διάσημη και για τα καφέ και τα ατελιέ πολλών μεγάλων καλλιτεχνών. Εδώ γυρίστηκε και η Αμελί, η δημοφιλής γαλλική ταινία. Κατηφορίζοντας προς τα νοτιοδυτικά, βρίσκεται η Pigalle, η "περιοχή με τα κόκκινα φανάρια" του Παρισιού.
Μετρό: Line 12 Abbesses
Την περιοχή των Βερσαλλιών κοντά στο Παρίσι επέλεξε τον 17ο αιώνα ο Βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ’ για να χτίσει το Ανάκτορό του. Αν σας συγκινεί η αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, μην το χάσετε! Το Ανάκτορο έχει αναπαλαιωθεί πρόσφατα, ενώ θα χαρείτε και τις βόλτες στους όμορφους κήπους του.
Μετρό: RER C, Versailles
Τηλέφωνο: +33 (0)1 30 83 78 00
Το πάρκο,Disneyland Paris βρίσκεται μόλις 35 λεπτά από το Παρίσι, ιδανικό για μία μέρα διασκέδασης και απόλαυσης στα αξιοθέατα με τη μαγεία. Εκεί όπου τα όνειρα του καθενός γίνονται πραγματικότητα. Το πάρκο της Disneyland, εμπνέεται από την κληρονομιά του Disney και των παραμυθένιων ιστοριών. Το Walt Disney Studios Park είναι αφιερωμένο στον κόσμο του κινηματογράφου και των κινουμένων σχεδίων. Και τα δύο πάρκα μαζί προσφέρουν 60 καταπληκτικά θεάματα, εκδηλώσεις και παρελάσεις. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να συναντήσετε τους πρωταγωνιστές του Disney. Απολαύστε πολλά θεματικά εστιατόρια και εμπειρίες ψωνίζοντας. Ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε το FASTPASS Disney για πιο γρήγορη πρόσβαση σε μερικά από τα πιο δημοφιλή θεάματα. Ανοιχτό κάθε μέρα του χρόνου!
Όσον αφόρα το φαγητό στο Παρίσι πρέπει κανείς να διακρίνει ανάμεσα στα εστιατόρια, τα μπιστρό και τις μπρασερί. Τα μπιστρό είναι συνήθως μικρά, με απλή κουζίνα και μερικές φορές και κάποιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Σε μια μπρασερί θα βρείτε χορταστικά γεύματα με μπίρα και κρασί, συνήθως σε καλές τιμές καθώς και μπαρ με ποτά και καφέ. Όπως και στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, η ποικιλία είναι τεράστια. Το κάθε μαγαζί έχει τη δική του ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και ύφος, είτε σερβίρει τοπικές γεύσεις, είτε κουζίνα από όλο τον κόσμο. Το Παρίσι είναι διεθνώς γνωστό ως η πρωτεύουσα της γαστρονομίας. Εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να δοκιμάσετε τα υψηλής ποιότητας γαλλικά προϊόντα και τις λιχουδιές της γαλλικής κουζίνας, χάρη στους δημιουργικούς και ταλαντούχους σεφ. Τα παρισινά εστιατόρια είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του καλού γούστου, χρησιμοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες - συμπεριλαμβανομένων των εξαίσιων κρασιών και τυριών - που εμπλουτίζουν την κουζίνα με τις πλούσιες γεύσεις του φουά γκρα και των σαλιγκαριών ή τον κλασικό κοκ ω βεν και το μοσχαράκι μπουργκινιόν. Μην ανησυχείτε, υπάρχει ένα καλό σημείο για φαΐ για όλα τα βαλάντια. Σε εστιατόριο, μπιστρό ή μπρασερί θα μπορέσετε να απολαύσετε μια πραγματική γαστρονομική πανδαισία γεύσεων από όλο τον κόσμο.
Στο Παρίσι επίσης θα βρείτε πολλά μοντέρνα και δημοφιλή μπαρ που σερβίρουν όλων των ειδών τα ποτά, με ωραία μουσική και μερικές φορές και με DJ. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε. Κανένα τους δεν κλείνει από νωρίς! Το Παρίσι προσφέρει μια έντονη και διαφοροποιημένη νυχτερινή ζωή. Από το high-tech χορευτικό κλαμπ, έως το ζεστό τζαζ στέκι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε κάτι που να ταιριάζει με τη διάθεσή σας. Δοκιμάστε τα διάσημα καμπαρέ για μια γερή δόση ξέφρενης διασκέδασης!
Μόλις πατήσετε το πόδι σας στο Παρίσι και αρχίσετε την εξερεύνηση θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου