Οι καλύτερες ταβέρνες της Ελλάδας,σύμφωνα με τον Guardian!


«Ένα ούζο ή μια κρύα μπύρα μετά από μια ημέρα στην παραλία, φρέσκες σαρδέλες, σε ένα ελληνικό νησί». Ο Guardian ζήτησε από τους αναγνώστες τους να ανασύρουν τις καλύτερες και τις πιο γευστικές αναμνήσεις τους από τις ελληνικές διακοπές τους και ετοίμασε μια λίστα με τις κορυφαίες ελληνικές ταβέρνες ανά την χώρα, ώστε να πάρουν από τώρα γεύση καλοκαιριού οι βρετανοί αναγνώστες. Δείτε παρακάτω ποια εστιατόρια συστήνουν ανεπιφύλακτα οι επισκέπτες από την Γηραιά Αλβιόνα. 


*Η ταβέρνα της Λέλας, Καρδαμύλη  
Το ταβερνάκι της Λέλας στην Καρδαμύλη της Πελοποννήσου, περιοχή που έλαβε ιδιαίτερη διεθνή δημοσιότητα αυτή τη χρονιά χάρη στην ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα», φαίνεται πως συγκινεί τους τουρίστες με την υπέροχη θέα από την βεράντα και το απλό, παραδοσιακό φαγητό. 

*Peroulia, Μεσσηνία  
Η συγκλονιστική θέα προς την θάλασσα και η σκιά του Ταΰγετου που πέφτει στο παραλιακό εστιατόριο Peroulia συνοδεύει άριστα το μικρό αλλά νόστιμο μενού (περιλαμβάνει 5-6 πιάτα) που δοκίμασαν οι βρετανοί επισκέπτες της περιοχής. 

*Captain Pipinos, Αντίπαρος 
Αυτή η ταβέρνα βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, στον Άγιο Γεώργιο της Αντίπαρου, και οι αναγνώστες που την πρότειναν αναφέρουν πως έφτασαν σε αυτή μετά από ποδηλασία 12 χιλιομέτρων και δοκιμάσαν το καλύτερο γεύμα των διακοπών τους. Ειδική μνεία έλαβαν οι γαρίδες σαγανάκι. 

*Gregori’s bar, Πάρος 
Μπορεί να μην διαθέτει φαγητό, αλλά το «μπαρ του Γρηγόρη» στην παραλία του Λογαρά, όπως αποκαλούν όλοι το café «Φουσκοθαλασσιά» (Sea Swell) όπως είναι το κανονικό του όνομα, επιτρέπει στους επισκέπτες του νησιού να πάρουν γεύση από την ελληνική χαλαρότητα, - «ο 80χρονος ιδιοκτήτης θα ήταν ο πιο χαλαρός άνθρωπος του νησιού, αν δεν τον ξεπερνούσε ο γιος του ο Μανόλης που κοιτάζει όλη τη μέρα τη θάλασσα», αναφέρει το δημοσίευμα.

*Κοχύλι, Σάμος  
Διθύραμβους έλαβαν οι ιδιοκτήτες αυτής της σαμιώτικης ταβέρνας, που σερβίρουν νόστιμη σκορπίνα ή πικάντικα κεφτεδάκια σε μια τοποθεσία με θέα 360 μοιρών. 

*Κανάλι, Ελούντα  
Πλάι στην παραλία της Ελούντας στην Κρήτη, το γραφικό σκηνικό της ταβέρνας «Κανάλι», με τους εγκαταλελειμμένους μύλους, το εκκλησάκι και το μωσαϊκό του βασιλικού ναού σε απόσταση αναπνοής συνοδεύεται από γνήσια κρητική κουζίνα. 

*Το Κελλάρι, Κίσσαμος 
Άλλο ένα κρητικό ταβερνάκι, που βρίσκεται στην λιγότερο τουριστική περιοχή της δυτικής Κρήτης φτιάχνει, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Guardian, τον καλύτερο μουσακά. 

*Sunset, Σταυρός 
Η κρητική «τριάδα» ολοκληρώνεται με το «Ηλιοβασίλεμα», μια ταβέρνα που σερβίρει πάνω στην άμμο και στο τέλος κερνά μπακλαβά, πεπόνι και ρακόμελο. 

Άλλες δύο ταβέρνες ολοκληρώνουν το «πάνθεον» του Guardian: 
«Αυλή» στην Κέρκυρα 
Εκτιμήθηκε από τους Βρετανούς για το ωραίο φαγητό, την φιλική εξυπηρέτηση και το βαθύ μπλε του θαλασσινού φόντου.

“Lepeda beach café” στην Κεφαλονιά
Κοντά στο Ληξούρι και την παραλία Λέπεδα για την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, πάνω σε έναν ιδιόμορφο σχηματισμό βράχων και το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.
 

Φυσικά,αυτή είναι η άποψη μερίδας αναγνωστών του Guardian.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου