ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ;



Η Βιέννη, η γενέτειρα του Μότσαρτ και του Φρόιντ, διατηρεί τον τίτλο της πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Mercer για τις καλύτερες πόλεις για διαμονή και εργασία.

Τη Βιέννη ακολουθούν η Ζυρίχη της Ελβετίας, το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Μόναχο της Γερμανίας. Έπονται στην πέμπτη θέση το Βανκούβερ του Καναδά και στην έκτη και στην έβδομη οι γερμανικές πόλεις Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη.



«Οι ευρωπαϊκές πόλεις χαίρουν γενικά υψηλής ποιότητας ζωής σε σχέση με τις άλλες περιοχές», σχολίασε ο Slagin Parakatil, ερευνητής της Mercer, κάνοντας λόγο για «πολύ υψηλής ποιότητας» υγειονομική περίθαλψη, υποδομές και εγκαταστάσεις αναψυχής, καθώς και για πολιτική σταθερότητα και σχετικά χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας. Σημαντικές απουσίες σημειώθηκαν από τη λίστα, όπως το Λονδίνο επί παραδείγματι, που δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφαία δεκάδα λόγω των χαμηλών βαθμολογιών που πέτυχε σε ό,τι αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, και κατατάσσεται στην 38η θέση. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου