Τα 10 πιο παχυντικά φαγητά στον κόσμο!


Ποιο ιταλικό έδεσμα αποτελεί «βόμβα» χοληστερίνης; Γιατί πρέπει να κατηγορούμε τη Γαλλία για τα περιττά μας κιλά; Πώς μπορεί μια μπάρα σοκολάτας να γίνει… τρεις φορές πιο κολασμένη στα χέρια των Σκωτσέζων; Κάνουμε μια γευστική βόλτα στις κουζίνες όλου του κόσμου και εντοπίζουμε δέκα παραδοσιακά φαγητά που διεκδικούν τον τίτλο της πιο παχυντικής συνταγής του πλανήτη.

Acajare, Βραζιλία 
Μαυρομάτικα φασόλια λιώνονται και σχηματίζουν μια μπάλα, η οποία τηγανίζεται σε άφθονο φοινικέλαιο. Και το τελευταίο περιέχει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 7 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών ανά κουταλιά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια στην «μπάλα» προστίθενται πικάντικες σάλτσες από γαρίδα, κάσιους και… περισσότερο φοινικέλαιο. 

Churros, Ισπανία 
Ιδιαίτερα δημοφιλής ιδέα για πρωινό στην Ισπανία, τα churros αντικαθιστούν τα τυπικά… δημητριακά, και αντ’ αυτού προτείνουν λουκουμαδένια απόλαυση τηγανισμένης ζύμης με ζάχαρη και κανέλα. Και αντί για «κερασάκι», στο τέλος, τα «βαφτίζουν» και σε πηχτή, ζεστή σοκολάτα. 

Poutine, Καναδάς 
Δεν είναι απλώς τηγανητές πατάτες. Είναι τηγανητές πατάτες σε σβώλους γεμάτους σάλτσα και τυρί τσένταρ. Αυτή η θερμιδική βόμβα χαρίζει περίπου 740 θερμίδες και 41 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα. 

Khachapuri, Γεωργία
Τι θα κάνατε αν θεωρούσατε βαρετό να τσιμπολογάτε φαγητό απλώς από ένα πιάτο; Στη Γεωργία πάντως, σκέφτηκαν να το βάλουν σε μία «βάρκα» ψωμιού, την οποία πρώτα φροντίζουν να γεμίσουν με λιωμένο τυρί. Πρόκειται δηλαδή για το γνωστό μας πεϊνιρλί, με την διαφορά ότι μέσα στη «βάρκα» τοποθετούν αυγά και άφθονο βούτυρο και κάνουν… πάρτι λιπαρών. 

Κρέπες πραλίνας, Γαλλία 
Μία μερίδα πραλίνας φουντουκιού έχει 200 θερμίδες – εκ των οποίων, πάνω από τις μισές προέρχονται από λιπαρά. Προσθέστε τώρα και την ζύμη της γαλλικής κρέπας, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της αρεσκείας σας, από άχνη μέχρι σαντιγύ ή ξηρούς καρπούς, και κατηγορήστε τους Γάλλους για αυτή τη λιχουδιά που χάρισαν στον κόσμο. 

Aligot, Γαλλία Παραδοσιακό πιάτο της επαρχιακής Γαλλίας, το aligot φτιάχνεται από πουρέ πατάτας, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, σκόρδο και λιωμένο τυρί. Έχει υπολογιστεί μάλιστα πως μόλις μια κουταλιά από αυτό μας δίνει το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας κορεσμένων λιπαρών. 

Τηγανητή Mars, Σκωτία 
Στην Σκωτία αγαπάνε πολύ τις σοκολάτες της συγκεκριμένης εταιρίας. Τόσο, που έχουν σκαρφιστεί έναν μάλλον… «κάφρικο» τρόπο να την κάνουν ακόμη πιο απολαυστική: Την τηγανίζουν σε λάδι, αφού την «ντύσουν» με ζύμη. Το αποτέλεσμα; Λιωμένη σοκολάτα μέσα σε τραγανό «λουκουμαδένιο» ζυμάρι, που έκανε ακόμη και την ίδια την εταιρία της Mars να παραπονεθεί πως έτσι δεν προωθείται ο υγιεινός, ισορροπημένος τρόπος ζωής.

Jalebi, Ινδία 
Σειρά της Ινδίας να τηγανίσει τη δική της ζύμη. Φροντίζει όμως να κάνει το παραπάνω βήμα: Το τηγανητό ζυμάρι «μουσκεύεται» σε σιρόπι ζάχαρης. 

Calzone, Ιταλία 
Δημοφιλές και στη χώρα μας, το ιταλικό έδεσμα φτιάχνεται από τόσο ζυμάρι όσο χρειάζεται για να γίνει και μία ολόκληρη πίτσα – ήτοι για τέσσερα άτομα. Προσθέστε ντομάτα, μοτσαρέλα και τα υπόλοιπα toppings που αξιοποιεί κάθε συνταγή για να «γεμίσει» το calzone και… κλείστε από τώρα μια θέση στον διάδρομο του γυμναστηρίου.

Ramen, Ιαπωνία 
Αν νομίζατε ότι η σούπα είναι ένα υγιεινό πιάτο, σε οποιαδήποτε μορφή της, τότε δεν έχετε δοκιμάσει την γιαπωνέζικη σούπα ramen: Αυτή περιέχει noodles βουτηγμένα σε ζωμό κρέατος (από λαρδί, βοδινό κρέας και λάδι), και σαν «topping» μια ποικιλία κρεατικών και λαχανικών. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου