Save The Donkey

Ένα ζώο για όλες τις δουλειές
Υπάρχουν πολλά ζώα που είναι υπό εξαφάνιση… Ένα ζώο που είναι πολύ παρεξηγημένο και λάθος ερμηνευμένο στη Ελληνική κοινωνία, είναι αυτό του Γαϊδάρου… Ξέρετε ότι πλέον θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση..
Τα τελευταία χρόνια η γαϊδουροκοινωνία έχει σημαντική πτώση, το 1995 στην Ελλάδα υπήρχαν 508.000 γαϊδούρια και στην επόμενη απογραφή σημειώθηκαν 20.400 γαϊδούρια.
Τα γαϊδούρια, όπως ξέρουμε χαρακτηρίζονται από την υπομονή τους, το πείσμα τους και τη σωματική τους αντοχή. Θα σας ακουστεί παράξενο, αλλά τα γαϊδούρια υπερτερούν σε αντοχή στη δουλειά απ’ ότι τα άλογα, αντέχουν περισσότερο στη ζέστη – καύσωνα, στις ασθένειες, στη πείνα και τη δίψα και ζει περισσότερα χρόνια από τα άλογα.

Η Θρεπτική Σημασία του Γάλακτος Γαϊδάρου.
Σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές επιστήμονες οι οποίοι μελέτησαν τη θρεπτική σημασία που μπορεί να έχει το γάλα γαϊδάρου στον ανθρώπινο οργανισμό, κατέληξαν ότι είναι πιο θρεπτικό απ’ αυτό της αγελάδος.
Το γαϊδουρινό γάλα, περιέχει λιγότερα και καλύτερης ποιότητας λιπαρά, όπως τα Ω3 και τα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και παρέχουν φυσική προστασία στη καρδιά. Επιπλέον έχει υψηλότερα επίπεδα ασβεστίου και σύμφωνα με τις έρευνες, είναι καταλληλότερο για άτομα που εμφανίζουν αλλεργίες στα γαλακτοκομικά προϊόντα. 
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται το γάλα γαϊδάρου βοηθάει περισσότερο στο αδυνάτισμα, γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Τέλος το συγκεκριμένο είδος γάλακτος είναι καλύτερο από το αποβουτυρωμένο γάλα αγελάδος, το γάλα σόγιας και το γάλα σε σκόνη.
Διατίθεται μόνο στην αγορά του Βελγίου, έναντι 100ευρω το λίτρο.

 





Πρόσεξε με…  Φρόντισέ με… Αγάπησέ με..
Θυμήσου τι σου προσφέρω και τι σου ζητάω…
Don’t kill Donkeys…!!!

Μια παραγωγή της 11traveller.BlogSpot.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου