Μάλμο Σουηδίας.



Το Μάλμο είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη στη Σουηδία και βρίσκεται στη νοτιότερη πλευρά της Σουηδίας.
Το Μάλμο αποτελεί μια από τις πρώτες βιομηχανικές πόλεις της Σκανδιναβίας, σημαντικό ρόλο στην βιομηχανική της ανάπτυξη έπαιξε το λιμάνι αλλά και η άμεση σχέση της πόλης με την πόλη της Κοπενχάγης. Πλέον με το τρένο το αεροδρόμιο με τη πόλη του Μάλμο είναι 20-30λεπτά.

Ο πληθυσμός της πόλης είναι 300.515 κάτοικοι.

Θα σας εντυπωσιάσουν οι επιβλητικές εκκλησίες της περιοχής, στο πλακόστρωτο κέντρο της πόλης με τις πλατείες, τα μαγαζιά που μπορεί κανείς να βρει καλές προσφορές σε ότι προϊόντα χρειάζεται.
Αν είσαστε λάτρεις των αγορών μια πολλή καλή επιλογή είναι το μεγάλο εμπορικό του Μάλμο, που βρίσκεται λίγο έξω από τη πόλη. Αν προτιμήσετε να πάρετε το τρένο η στάση που θα κατεβείτε λέγεται Hyllie (είναι η πρώτη στάση που συναντά κανείς όταν ξεκινάει από το αεροδρόμιο της Κοπενχάγης προς τη πόλη του Μάλμο. Εκεί διοργανώθηκε και η Eurovision 2013 Malmo Arena).
Συνεπώς το Μάλμο αποτελεί μια ιδανική λύση για όσους θέλουν το ταξίδι να είναι εξερεύνηση και στιγμές ησυχία. Επίσης μπορείτε να το συνδυάσετε με επίσκεψη στη Κοπενχάγη.

Πρόσβαση προς το Μάλμο:
Ελλάδα (όποιο αεροδρόμιο είναι της επιλογής σας) προς Δανία Κοπενχάγη (Καστρούπ) και μετά με το τρένο (που βρίσκεται ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο). Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά (ανά 20 λεπτά) και η απόσταση υπολογίζεται γύρω στα 20λεπτά (μέχρι το κεντρικό σταθμό των τρένων της πόλης του Μάλμο Malmo C).

1ευρώ = 8.83 SEK
1 SEK = 0,11 euros

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου