Θαυμάστε Μερικά Θαύματα της Φύσης... 11traveller.


Η φύση μπορεί να γίνει σκληρή μερικές φορές (σεισμοί, ανεμοστρόβιλοι κτλ) αλλά μπορεί να γίνει πολύ μα πολύ γοητευτική  και να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές ομορφιά.


1.  Βόρειο Σέλλας (Aurora Borealis)

Ξέρατε για το «Χορό των Πνευμάτων»; Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο προκαλείται όταν φορτισμένα σωματίδια από το διάστημα παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο της Γης, μετακινούνται προς το Βόρειο πόλο και τελικά αντιδρούν με τα σωματίδια της ατμόσφαιρας. Το Σέλας μπορείτε να το παρατηρήσετε το βράδυ στις πολικές περιοχές μεταξύ 60 και 72 μοιρών βόρεια αλλά και σε νότια γεωγραφικά πλάτη, στην Αρκτική και στην Ανταρκτική.

2.  Κόκκινη Παλίρροια (Red Tide)
Η κόκκινη παλίρροια είναι επίσης ως “algal blooms”. Προκαλείται όταν συγκεντρώνονται τεράστιες ποσότητες χρωματιστής μονοκυτταρικής άλγης (φύκια), οι οποίες χρωματίζουν ολόκληρες περιοχές στους ωκεανούς. Αν και σαν φαινόμενο είναι σχετικά ακίνδυνο, οι τοξίνες που μπορεί να περιέχει μπορούν να επηρεάσουν την αναπνευστική λειτουργία αλλά και να αυξήσουν τα αναπνευστικά προβλήματα.

3.  Mammatus Clouds (ανώμαλα σύννεφα)

Μοιάζουν σαν σακούλες που κρέμονται κάτω από άλλα σύννεφα.  Η εμφάνισή τους προμηνύει έντονες καταιγίδες αλλά και ηφαιστειακή στάχτη.

4.  Κινούμενες πέτρες (Sailing Stones)

Πρόκειται για ένα φαινόμενο, όπως λένε οι επιστήμονες, που οφείλεται στον έντονο αέρα, τις βροχές και το λασπωμένο έδαφος. Οι πέτρες αυτές κινούνται ακαθόριστα και κυρίως παρατηρείται σε μεγάλες κοιλάδες.

5.  Στρόβιλοι Φωτιάς (Fire Whirls)

Είναι οι παγκοσμίως γνωστοί και ως «διάβολοι της φωτιάς». Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο η φωτιά αποκτά κατακόρυφη δίνη που μπορεί να φτάσει και στα 50 μέτρα ύψος.

6.  Φως Φάντασμα

Αν είστε λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, ίσως βρήκατε το μέρος σας… Πρόκειται για φώτα-φαντάσματα, που τρεμοσβήνουν πάνω από δάση και βάλτους. Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται, υπάρχει όντως και λαμβάνει χώρα στο Μάρφα του Τέξας ή στο Λινβιλ Φόλς στη Βόρεια Καρολίνα, κατά προτίμηση να το επισκεφτείτε τους μήνες μεταξύ Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.

7.  Μπάλες Φωτιάς

Δεν είναι κάποιος απόγονος του Dragon Ball, οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι είναι κακοτυχία η εμφάνιση αυτών, άλλοι θεωρούν ότι είναι ένα κακόγουστο αστείο… Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι μαζεύονται χιλιάδες τουρίστες κατά τον Οκτώβριο στο Μεκόνγκ ποταμό της Ταϋλάνδης και το Λάος.

8.  Η «αιώνια καταιγίδα» στο Κατατούμπο

 Θυμάστε στα κινούμενα σχέδια που μαύρα συννεφάκια ακολουθούσαν τους δυστυχισμένους; Κάπως έτσι νιώθουν οι κάτοικοι της περιοχής κοντά στο ποτάμι Κατατούμπο της Βενεζουέλας, όπου 140 με 160 νύχτες το χρόνο, ξεσπούν καταιγίδες  που διαρκούν έως και δέκα ώρες.

9.  «Μαχαίρια» από χιόνι

Το χιόνι συνήθως έχει απαλή υφή και καλύπτει βουνά.. Υπάρχει όμως μια περιοχή όπου το χιόνι σχηματίζει, μαχαίρια… Το φαινόμενο αυτό λέγεται penitents και αφορά λεπτά και ψηλά «μαχαίρια» που εκτείνονται από τη γη προς τα πάνω. Τα παγωμένα αυτά μαχαίρια δημιουργούνται από τους δυνατούς ανέμους που συμπιέζουν το χιόνι και στη συνέχεια λιώνουν από τον ήλιο.

10.            Το όνειρο κάθε σέρφερ

Το κύμα  Pororoca  είναι αναμφίβολα το όνειρο κάθε σέρφερ. Δύο φορές το χρόνο αυτό το κύμα σχηματίζεται στον Αμαζόνιο, ως αποτέλεσμα συγκρούσεων ρευμάτων και της παλίρροιας του Ατλαντικού Ωκεανού.

11.            Βροχή από Ψάρια

Σύμφωνα με το μύθο, ένας Ισπανός ιεραπόστολος της καθολικής εκκλησίας ονόματι Jose Manuel Subirana, επισκέφτηκε την Ονδούρα πριν από 150 χρόνια. Όταν όμως είδε την πείνα και τη φτώχεια που μάστιζε τη περιοχή, προσευχήθηκε για τρεις μέρες και νύχτες αναζητώντας ένα θαύμα. Οι προσευχές εισακούστηκαν και είχε σαν αποτέλεσμα να βρέξει ψάρια. Το 11traveller θέλοντας να σας πείσει για το φαινόμενο αυτό σας προτείνει να επισκεφτείτε την πόλη Yoro στην Ονδούρα κατά τον Μάιο και τον Ιούλιο, όπου γίνεται το Festival de la Lluvia de Peces, δηλαδή το Φεστιβάλ της Βροχής των Ψαριών.


11traveller Production

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου