Διαβάστε μερικές περίεργες στιγμές εν ώρα πτήσης.











Περίεργα εν ώρα πτήσης
  • Ο αεροσυνοδός που αποφάσισε να «ραπάρει» τους κανόνες ασφαλείας.
Όλοι γνωρίζουμε τους κλασσικούς τρόπους ανακοίνωσης των κανόνων ασφαλείας, ο συγκεκριμένος αεροσυνοδός, θέλοντας να γράψει ιστορία (όπως και τα κατάφερε) είπε να πρωτοτυπήσει, οπότε πήρε την πρωτοβουλία να «ραπάρει» τους κανόνες και εκτός των άλλων παρότρυνε τους επιβάτες να «ραπάρουν» μαζί του.

  • Η πρώτη αεροπορική εταιρεία που αποφάσισε να προσλάβει τρανσέξουαλ αεροσυνοδό.

Ήταν Φεβρουάριος του 2011 όταν Ταϋλανδέζικες  αερογραμμές, προκύρηξε θέσεις εργασίες (19 γυναίκες και 7 άντρες), από τα βιογραφικά που στάλθηκαν ξεχώρισε η συμμετοχή μιας τρανσέξουαλ. Τελικά η εταιρεία προσέλαβε τα άτομα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις και προσέλαβε και την τρανσέξουαλ σύμφωνα με τα γυναικεία κριτήρια, αλλά με μια μόνο προϋπόθεση, να επιστρατεύσει όλη της τη θηλυκότητα.

  • Η μεγαλύτερη σε ηλικία αεροσυνοδός συνταξιοδοτήθηκε μετά από 60 χρόνια υπηρεσίας.

Η Iris Peterson, ήταν η πρώτη αεροσυνοδός αμερικάνικης αεροπορικής εταιρείας και συνταξιοδοτήθηκε το 2007 μετά από 60 χρόνια υπηρεσίας. Η καριέρα της άρχισε το 1946 όταν ακόμη υπήρχαν περιορισμοί στο επάγγελμα (φύλλο, ηλικία, σωματικό βάρος, εθνικότητα). Ήταν μια δραστήρια γυναίκα που δεν έγινε γνωστή απ αυτό το γεγονός, αλλά από τον αγώνα της για τα δικαιώματα των γυναικών στο συγκεκριμένο επάγγελμα.

  • Η αεροσυνοδός που επέζησε από τη πτώση αεροσκάφους από τα 10,160 μέτρα

Πτήση των γιουγκοσλάβικων αερογραμμών που θα μείνει στην ιστορία για έναν και μόνο λόγο, για την αεροσυνοδό που επέζησε από την πτώση του αεροσκάφους και μάλιστα δεν φορούσε ούτε σωσίβιο ούτε αλεξίπτωτο. Ήταν 26 Ιανουαρίου του 1972 από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας προς το Βελιγράδι όταν μια έκρηξη βόμβας στο αεροσκάφος έσπασε το αεροσκάφος στα δύο. Από τα 28 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν οι 27 και μόνο ένα 22χρονο κορίτσι κατάφερε να επιζήσει, αλλά σπάζοντας και τα δύο της πόδια και μένοντας παράλυτη από τη μέση και κάτω. Βρισκόταν σε κώμα για 27 μέρες και για την ανάρρωσή της χρειάστηκαν 17 μήνες (!). Με την συγκεκριμένη εταιρεία συνέχισε να πετάει, όμως, για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

  • Ο δισεκατομμυριούχος που ντύθηκε αεροσυνοδός και σέρβιρε τους επιβάτες.

Τη σέξι κόκκινη στολή αεροσυνοδού Ασιατικής εταιρείας, στοιχημάτισαν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας με τον δισεκατομμυριούχο κύριο. Ο σερ Richard Branson την 1η Μαΐου του 2011 κατά τη διάρκεια 13ωρης πτήσης από Λονδίνο προς Κουάλα Λουμπούρ έχασε το στοίχημα για το ποια ομάδα θα κερδίσει στην Formula 1 το 2010, με αποτέλεσμα να ντυθεί αεροσυνοδός. Όμως η περιπέτειά του δε σταματάει εδώ, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε στους κανόνες υγιεινής και αισθητικής των αεροσυνοδών, να είναι όλοι ξυρισμένοι και αφού το στοίχημα ήταν να ντυθεί γυναίκα, αναγκάστηκε να ξυρίσει και τα πόδια του.    

11traveller.blogspot.com Production

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου